torstai 15. marraskuuta 2012

Uuniperuna jokirapu-avokadotäytteellä

Uuniperunat maistuu aina ja on tosi helppo tehdä. Jos tulee vieraita, siihen saa helposti monia eri variaatioita ja täytteet on aina helppo tehdä edellisenä päivänä. Uuniperuna pitää mielestäni aina syödä kuorineen, koska kuori maistuu parhaimmalta ja siinä on ravinteitakin. Kuoresta tulee ihanan rapea jos perunat paistaa sellaisenaan, ilman folioon käärimistä ja miellään suolapedillä. Näin perunoihin tuolee myös täydellinen suolaisuus. Vuokaan vain reilusti merisuolaa pohjalle ja pestyt perunat suolan päälle paistumaan. Menee hyvin vaikka sellaisenaan voin kanssa.

Kestosuosikkejani on tonnikalatäyte tai sitten tosi helppo fetatäyte jossa on vain kermaviiliä, fetaa ja tuoretta basilikaa. Mutta nyt mulla oli kaappiin jäänyt muutama avokado ja jokirapuja, joten kokeilin tehdä niistä uuniperunan täytteen. Lopputulos oli ihan kohtuullisen hyvä ja tässä täytteessä on ravintoarvot kohdallaan. Hyviä rasvoja ja proteiinia! Seuravalla kerralla jättäisin ehkä fetan pois ja korvaisin sen vaikka capriksilla. Muunteluvaihtoehdot on tosin lukemattomat...

Jokirapu-avocadotäyte uuniperunoille.

1 pehmeä avokado
100 g jokiravun pyrstöjä (suolaliemessä)
1/2 - 1 sitruunan mehu
tuoretta chiliä silputtuna
1 kynsi valkosipulia
1/2 pieni sipuli silputtuna
100 g kermaviiliä
1 rkl majoneesia (ei välttämätön)
50 g fetaa
1 tl mustapippuria
(suolaa tarvittaessa)


Koverra avocado kulhoon ja muussaa se haarukaalla. Valuta jokiravuista liemi ja sekoita ne avokadon joukkoon. Lisää sitruunamehu ja silputut sipulit. Lisää loputkin aineet ja tarkista suola.
Tarjoa uuniperunan, sekä vaikka salaatin ja keitetyn kananmunan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti