keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pehmeä konjakilla höystetty porkkanakeitto

Tässä isältäni opittu lämmittävän porkkanakeiton resepti. Helpaa, helppoa ja hyvää!










Konjakilla höystetty porkkanakeitto
750 g porkkanaa
4 dl vettä
1 tl ruususuolaa
2 rkl voita
2 rkl pieneksi silputtua sipulia
ripaus cayeennepippuria
ripaus mustapippuria
1 rkl maissijauhoa
2,5 dl kasvislientä (tai myös pelkkä vesi ja 1 tl yrttisuolaa käy)
3 rkl ranskankermaa
1 ½ rkl konjakkia (voi jättää myös pois, tai korvata esim. sitruunalla)
Päälle silputtua persiljaa
Laita kattilaan vesi, suola ja pilkotut porkkanat ja anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmentyneet. Kuullota sillä aikaa hienoksi silputtu sipuli voissa. Lisää pippurit ja maissijauho ja paista hetki. Lisää lopuksi kasvisliemi, ranskankerma ja konjakki. Sekoita keitetyt porkkanat (keitinliemen kera) muiden aineiden kanssa ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. Hauduta keittoa lopuksi miedolla lämmöllä vielä hetki. Jos haluat oikein samettisen pehmeää keittoa, niin praseeraa sose siivilän läpi. Tarjoile lämmin keitto silputun persiljan kera.


Hidasta elämää sivulta löytyy nyt myös tämän reseptin lisäksi jotain tietoa porkkanan hyödyistä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti